UEFA Шампионска лига се завръща в ефира на . Началото

...
 UEFA Шампионска лига се завръща в ефира на . Началото
Коментари Харесай

UEFA Шампионска лига се завръща в ефира на MAX Sport

 

UEFA Шампионска лига се завръща в ефира на. Началото на сезона на най-силния клубен шампионат в спортните канали на А1 по традиция ще бъде обещано с мачовете от плейофния кръг, който е и последният стадий преди груповата фаза на конкуренцията.

Първите мачове по MAX Sport са на 17 август, като най-вълнуващ се обрисува конфликтът по MAX Sport 3 сред Монако и Шахтьор Донецк. Двата тима са от потока на тимовете, които не са първенци на своите страни, където битката обичайно е извънредно оспорвана. Французите и украинците към този момент преодоляха по един противник и то по безапелационен метод – Монако в профил с общ резултат 5:1 Спарта Прага, а Шахтьор се наложи с 4:2 над Генк.

По MAX Sport 4 пък ще се изправят един против различен първенецът на Австрия – Залцбург, против първенеца на Дания – Брьондби. Двата отбора бяха измежду тимовете с най-голям коефициент в шампионския поток и започват присъединяване си в конкуренцията непосредствено от плейофа.

В последния мач за вечерта по спортните канали на А1 един против различен излизат Шериф Тираспол и Динамо Загреб. Шампионът на Молдова е изненадата в този стадий от шампионата. Тимът потегли от първия прелиминарен кръг и поредно отстрани албанския отличник Теута с общ резултат 5:0, арменския Алашкерт с 3:1, а в третия кръг и сръбския гранд Цървена звезда с 2:1. Динамо Загреб също стартира присъединяване си от първия кръг и дотук се оправи с исландския Валур (5:2), кипърския Омония (3:0) и полския Легия (2:1). Мачът сред Шериф и Динамо ще бъде излъчен по MAX Sport 2.

Преди началото на сезона А1 закупи правата за лъчение на UEFA Шампионска лига за нови 3 години. MAX Sport ще продължи да излъчва най-интересните мачове във вторник в седмиците, когато има кръгове от конкуренцията, както и финала на шампионата.

В момента А1 е притежател на правата на редица завладяващи спортни шампионати и събития. От футбола феновете могат да гледат в каналите на MAX Sport три европейски клубни шампионата – Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите, някои от топ шампионатите на Стария континент – испанската LaLiga, италианската Serie A и Coppa Italia, Купата на Франция, Купата на Турция, а също така американската Major Soccer League и континенталните клубни съревнования на Южна Америка - Copa Libertadores и Copa Sudamericana.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР